Nynorskblogg? Æsj!

Eg har ikkje mange lesarar, men det bryr meg eigenlteg ikkje. Dei som les bloggen min er i stor grad vener frå vidaregåande og litt familie, og eg det eg skriv om er no heller ikkje særleg spanande. Det varierar frå kva som har skjedd den siste veka til kva eg ikkje har i kjøkkenskåpet og ting eg finn på internett, så eg forventar eigentleg ikkje mange lesarar. Eg føl og med på deiras bloggar.

MEN!

I det siste har to av bloggane eg les, skifta frå å bli skrive på nynorsk/dialekt til bokmål, i håp om å få fleire lesarar.
Er det slik? At ein nynorsk blogg ,som min, automatisk får færre lesarar, avdi den er skirve på nynorsk,
 eller ei dialekt som ligg nærare nynorsk enn bokmål?

Det ikkje så stor forskjell på målformene at ein person som skriv bokmål ikkje forstår kva som står på nynorsk og omvendt! Eg har lese bøker og blad på nynorsk og bokmål heile livet, og eg skjønar like godt dei som er på bokmål som dei som er på nynorsk!  Dette kan umogleg handla om at ein ikkje forstår kva som står på bloggen! Det handlar om haldningar!

Eg synest det er leit dersom det er slik at  mange ikkje les bloggar på nynorsk, avdi dei har ei eller anna meining mot nynorsk! Det er dumt. Korleis skal ein verta betre i eit språk ein ikkje les? 

Det er på same måte som med dialekta mi. Eg snakkar ei dialekt, og det er eg stolt av! Eg likar dialekta mi! Eg har ikkje tenkt å  knota avdi ikkje alle nordmenn forstår kva eg seier med ein gong! Eg har ikkje tenkt å skriva bokmål for å få fleire lesarar!
Eg gjev fanden!

Og til dei som sit klare med ein: "Jeg fikk 1 i nynorsk og er stolt av det!"
Hei! Eg heiter Kari Lovise og eg har studiekompetanse. Det har ikkje du! HA!

7 kommentarer

Hanne Outsp0ken

13.des.2008 kl.15:35

Noen har vel problemer med å lese nynorsk? Ikke vet jeg..

Maren

13.des.2008 kl.15:36

Det der med nynorsk har for min del å gjøre at det går utrolig tregt for meg å lese nynorsk. Men absolutt, jeg har bare godt av å lese det. Men jeg har en tendens til å gi opp da jeg må konsentrere meg såpass som jeg må da jeg leser nynorsk.
Patetisk, jeg vet :)

+Aida+

13.des.2008 kl.17:03

Du må jo ikkje misforstå då Kari... Da e ikkje da at eg ikkje synst nynorsk er fint eller noko, men da er for da førsta mykje enklare for meg å skrive bokmål (siden da var da eg lærte då eg kom te norge) å for da andre så skriver eg om et tema som eg føler meg meir komfortabel te å skrive bokmål i... Du skjønne, når eg skriver om meg sjøl å sånt så er da naturlig å skriva dialekt, men når eg skrive om noko så allminnelig så føler eg at da ikkje gjere så møkje at eg skrive bokmål...

Alle er forskjellige Kari, å sjølv om du liker best nynorsk så passer da meg bedre å skrive bokmål =)) Håpe kje du slutte å lesa bloggen min for da ;)

+Aida+

13.des.2008 kl.17:05

No leste eg kommentaren på bloggen min =P Hehe.. Men joda, eg er enig i at da er latskap å ikkje gidde å lesa når noko er på nynorsk.. Å da er bare bullshit at "bokmåltalande" ikkje klarer å skjønne "nynorsktalande"... da e berre tull =)

spøtabesto

13.des.2008 kl.18:20

Spøtabesto har klart seg i mange år, i alle landsdelar- privat, profesjonelt og som student - heile tida på nysnorsk. Toppetasjen min funkar best og raskast på nynorsk. Men me kan ikkje bestemma at målet skal vera slik for alle. Akkurat som at me ikkje kan styra kva andre skal tenka, tru eller føla. Mange av mine nynorsk-venner fann det vanskeleg å ta studienotat på nynorsk når "sanningane" frå bokmålsførelesar hagla nedover ein og ein skulle få ned på papiret alt det viktigaste i ein fei. Men derifrå til å ikkje gidda lesa bodskap frå ein venn fordi det er treigt å lesa nynorsk... respektlaust. Då hadde eg blitt sår....

Marthe Karine

14.des.2008 kl.12:18

Eg føle meg truffen..:P That's all I'm gonna saaay!.. Hm.. Kanskje eg skal slå øve te engelsk?? Maybe that will save my readers.. The ones that doesn't exist that is..;D Spille vel egentlig ikkje nåken rolle for meg ka eg skriv i å me da stort sett e kjente å familie så lese min blogg og.. Men da har no blitt sånn no;)

Eg e for nynorsk i skulen. Veldi for, å da skreiv eg på bloggen min og;)

Thea Madelen

15.des.2008 kl.16:35

jeg leser bloggen din men jeg er ikke så flink til å komentere andres blogger desverre=/ Men jeg har nå bestemt meg for å bli flinkere på det!:D

(Ps: jeg har sånn spørsmål runde på bloggen min, så om det er noe du lurer på så spør da:D<3)

Skriv en ny kommentar

Kari Lovise

Kari Lovise

20, Bømlo

Bioteknologi? Oi! Da e sikkert gøy! Skal leika meg med gener, bakteriar, sopp og kjemiske stoff i 3 år på Universitetet for miljø-og biovitenskap på Ås. Og kanskje to år til. Eg lese bøke, spele klarinett,sitte litt for mykje på internett, er med venner og har det generellt ganske bra :)

Kategorier

Arkiv

hits